Ervaring

ENKABO is opgericht door Gerrit Enkelaar en heeft sinds haar oprichting al een groot aantal projecten begeleid bij het verkrijgen van het politiekeurmerk veilig wonen.

Trots op het beste Politiekeurmerk project van 2009
ENKABO adviesbureau heeft het winnende project (de wijk Dragonder oost) in de gemeente Veenendaal, vanaf de planvorming tot en met de oplevering begeleidt. Enkabo Van alle plannen zijn toetslijsten opgemaakt en er is veelvuldig overleg geweest met Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost, de gemeente Veenendaal en op uitvoerend niveau met de ”bouwers“. Dit alles, en natuurlijk de positieve beoordeling van de jury van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, heeft er voor gezorgd dat de wijk Dragonder oost in Veenendaal uitgeroepen is tot het beste politiekeurmerk project van 2009.

Projecten

Veenendaal: Veenendaal Oost
Aan de oostkant van Veenendaal komt een nieuwe wijk met ongeveer 3200 nieuwbouwwoningen en voorzieningen: Veenendaal-oost. Door Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost (OVO) is een startdocument opgesteld waarin o.a. aangegeven is dat de wijk mede aan de hand van de eisen van het Politiekeurmerk wordt gebouwd. Projectontwikkelaars confirmeren zich aan dit startdocument. ENKABO begeleidt in deze wijk alle ontwikkelaars en bouwbedrijven bij de realisatie van hun projecten op het gebied van het Politiekeurmerk.

Veenendaal: Brouwerspoort
Wanneer u door Veenendaal-centrum rijdt, fietst of wandelt, kunt u het bijna niet missen: de bouw van Brouwerspoort. Dit gedeelte van het centrum van Veenendaal zal ook aan de eisen van het Politiekeurmerk voldoen. De gemeente Veenendaal maakt voor dit grote plan gebruik van de expertise van ENKABO .

Ede: Uitvindersbuurt
Woningbouwcorporatie Woonstede uit Ede werkt aan vernieuwing van de Uitvindersbuurt in deze gemeente. De oude woningen voldoen bouwkundig niet meer aan de eisen van deze tijd en worden allemaal gesloopt. Naast de Uitvindersbuurt wordt ENKABO ook ingehuurd voor verschillende andere (kleinere) nieuwbouwprojecten die Woonstede ontwikkelt in Ede, Ederveen en Lunteren.

Ede: Enka-gebied
Het Enka-gebied is het voormalige bedrijfsterrein van de beroemde Enka fabriek gelegen tussen de oostzijde van Ede en de Veluwe. Het gebied is ongeveer 42 hectare groot en ligt vlakbij het intercitystation Ede-Wageningen dat aan de spoorlijn Utrecht-Arnhem ligt. Het voormalige fabrieksterrein wordt gekenmerkt door een aantal prachtige industriële monumenten en wordt met veel aandacht ontwikkeld tot een nieuw levendig gebied voor wonen, werken en verblijven. Op het Enkaterrein worden op termijn ongeveer 1400 woningen gebouwd. De ontwikkelingscombinatie AM B.V. en ASR Vastgoed Ontwikkeling N.V. hebben ENKABO ingehuurd voor de het gehele traject ter verkrijging van het Politiekeurmerk.

Rotterdam e.o
Voor de Vestia-corporaties in de regio Rijnmond in Rotterdam-Zuid, Hoogvliet, Spijkenisse, Pernis. en voor Vestia Zuid-Nederland. Op het gebied van het Politiekeurmerk heeft ENKABO, Estrade projecten bij nieuwbouw- en renovatie projecten in Rotterdam, Hoogvliet en Spijkenisse begeleid.

Lienden en Opheusden
ENKABO is door de Stichting Woningbeheer Betuwe gevraagd advies uit te brengen op het gebied van het Politiekeurmerk voor een woonzorgcomplex in Opheusden, een zorgcomplex te Lienden en de nieuwbouwwijk Nieuw Meerten in Lienden. Tevens begeleidt zij deze projecten in de uitvoerende fase ter verkrijging van het keurmerk.

En vele andere projecten in o.a. Utrecht (Leidsche Rijn, Kanaleneiland), Vleuten, Woerden, Leiden, Arnhem. 

Comments are closed.